latinica  ћирилица
06/10/2024 |  09:21 ⇒ 09:23 | Аутор: СРНА

Тимови РУЦЗ враћају се у Јабланицу чим заврше гласање

Вршилац дужности директора Републичке управе цивилне заштите /РУЦЗ/ Борис Трнинић изјавио је да су тимови РУЦЗ који учествују у акцији спасавања и рашчишћавања у Јабланици, погођеној поплавама, привремено напустили терен како би могли да гласају на данашњим локалним изборима, али да ће се вратити како ко буде завршавао своју грађанску дужност.
Јабланица (Фото: EPA-EFE/NIDAL SALJIC/илустрација) -
Јабланица (Фото: EPA-EFE/NIDAL SALJIC/илустрација)

- Наши тимови се враћају данас и са колегама из Федералне управе цивилне заштите настављамо са раскрчивањем терена и потрагом за унесрећенима. Бићемо на терену све док се живот не врати колико је могуће у нормалу - рекао је Трнинић.

Он је додао да у Јабланицу стиже и помоћ спасилачког тима из Сектора за ванредне ситуације Србије.

- Према мојим информацијама, они су на нека два сата до Јабланице - рекао је Трнинић.

У акцији спасавања и рашчишћавања посљедица катастрофалних поплава у Јабланици од петка, 4. октобра, учествују Машински тим и дио Тима за урбано трагање и спасавање /УСАР/ РУЦЗ.

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић испратио је јутрос 36 припадника спасилачког тима из Сектора за ванредне ситуације са 12 возила, који су као помоћ упућени у БиХ.

Незапамћено невријеме је у ноћи између 3. и 4. октобра у дијеловима Федерације БиХ однијело људске животе и направило велику материјалну штету.