latinica  ћирилица
05/10/2024 |  20:05 ⇒ 20:07 | Аутор: СРНА

Црна Гора: Активиран жиро рачун за помоћ становницима ФБиХ угроженим поплавама

Црвени крст Црне Горе покренуо је данас акцију прикупљања новчане помоћи за становнике ФБиХ које су погодиле катастрофалне поплаве.
Поплаве у ФБиХ (Фото: EPA-EFE/NIDAL SALJIC) -
Поплаве у ФБиХ (Фото: EPA-EFE/NIDAL SALJIC)

Помоћ се може уплатити на жиро рачун 520-5188-31 код Хипотекарне банке, а ускоро ће грађани моћи да донирају средства и путем СМС кода на број 15888 код сва три мобилна оператера.

Прикупљена средства биће уплаћена на рачун Друштва Црвеног крста/крижа БиХ, саопштено је из Црвеног крста Црне Горе.

У саопштењу се апелује на грађане да, за сада, није неопходно донирати било какву другу врсту помоћи, осим новчане.

- Наше колеге из Друштва Црвеног крста/крижа БиХ су на терену и прате ситуацију с циљем пружања помоћи породицама и појединцима који су погођени поплавама - наводе из Црвеног крста Црне Горе.

Из Црвеног крста истичу да су већ понудили помоћ колегама у БиХ и ставили на располагање своје ресурсе, када се укаже потреба за тим.

Незапамћено невријеме је у ноћи између 3. и 4. октобра у дијеловима ФБиХ однијело људске животе и направило велику материјалну штету.

Због ситуације изазване обилним падавинама, катастрофалних поплава и клизишта, Влада ФБиХ јуче је прогласила стање природне несреће на подручју Федерације и формирала кризни штаб који је у сталном засједању и има задатак да координише активности на спасавању.