latinica  ћирилица
05/10/2024 |  18:35 ⇒ 18:37 | Аутор: РТРС

Осумњичен за напад на мушкарца, насиље у породици и напад на полицајце

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука јутрос су у 05,00 часова лишили слободе лице А.Д. из Бањалуке, због постојања основа сумње да је починило кривична дјела тјелесна повреда, насиље у породици или породичној заједници и напад на службено лице у вршењу службене дужности, саопштено је из ове Полицијске управе.
Полиција Српске - Фото: РТРС
Полиција СрпскеФото: РТРС

Наведено лице се сумњичи да је око 04,45 часова у кругу Нове пијаце у Бањалуци физички напало мушко лице које је задобило тјелесне повреде, а одмах након тога у дворишту породичне куће у Бањалуци починило кривично дјело насиље у породици или породичној заједници.

Приликом лишења слободе лице А.Д. је пружало активан отпор те физички напало полицијске службенике, наводи се у саопштењу.

Повријеђеним лицима је указана љекарска помоћ на Универзитетском – клиничком центру Републике Српске.

Лице А.Д. је приликом лишења слободе подвргнуто испитивању на присуство опојних дрога, којом приликом је утврђено присуство опојне дроге Амфетамин у организму, наводи се у саопштењу.

Након комплетирања и докуметовања предмета лице А.Д. ће данас уз извјештај о почињеним кривичним дјелима бити спроведено у надлежност Окружног јавног тужилаштва Бањалука.