latinica  ћирилица
05/10/2024 |  17:15 ⇒ 18:08 | Аутор: СРНА

Човић: Приоритет - помоћ свим угроженима

Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Драган Човић, који је данас посјетио Кисељак и Крешево како би се упознао о ситуацији на терену након поплава које су погодиле ово подручје, истакао је да је у оваквим тренуцима кључно заједничко дјеловање свих нивоа власти како би се омогућила што бржа обнова и обезбиједила сигурност становништва.
Драган Човић - Фото: РТРС
Драган ЧовићФото: РТРС

Он је изразио саучешће породицама страдалих и похвалио брзу реакцију локалних власти и служби које су непрестано на терену како би пружиле помоћ најугроженијима.

Човић се током посјете Кисељаку састао са предсједником Федерације БиХ Лидијом Брадаром и начелником ове општине Младеном Мишурићем Рамљаком, са којима је разговарао о штети насталој усљед поплава и приоритетним корацима за њену санацију.

Човић се у Крешеву састао са начелником ове општине Ренатом Пејаком и послаником у Хрватском сабору Радојем Видовићем.

Главна тема разговора била је обезбјеђивање помоћи становништву које је претрпјело тешке посљедице поплава, са посебним нагласком на заштиту људских живота и збрињавање оних који су остали без својих домова.

Разговарано је и о потреби хитне санације оштећене инфраструктуре како би се омогућио што бржи повратак нормалном животу.

Човић, који је и лидер ХДЗ-а БиХ, изразио је подршку даљим напорима за координацију свих нивоа власти како би се обезбиједила ефикасна помоћ становницима.

Видовић и Пејак представили су планове за обнову, нагласивши важност сарадње на хитној санацији најтеже погођених подручја.

Осим Човића, у посјети поплављеним подручјима били су посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Даријана Филиповић и Брадара, саопштено је из ХДЗ-а БиХ.