latinica  ћирилица
05/10/2024 |  17:00 ⇒ 17:02 | Аутор: СРНА

Хуртић: На располагању 20 стамбених јединица становништву погођеном поплавама

Министар за људска права и избјеглице у Савјету министара Севлид Хуртић ставио је на располагање 20 расположивих стамбених јединица за све којима је потребна хитна помоћ због катастрофалних поплава које су задесиле Јабланицу, Коњиц, Фојницу, Кисељак и друга мјеста у Федерацији БиХ.
Поплаве у ФБиХ (фото: EPA-EFE/NIDAL SALJIC) -
Поплаве у ФБиХ (фото: EPA-EFE/NIDAL SALJIC)

Хуртић је навео да је у Мостару на располагању пет станова, у Дрвару један, у Зеници шест, у Тузли два, у Требињу два.

- Додатне јединице доступне су и у Котор Варошу, Фочи, Дервенти, Брчком, Оџаку и Бањалуци. Иако су стамбене јединице првенствено намијењене реадмисираним особама, сматрам да је у оваквим ванредним ситуацијама наш приоритет да помогнемо онима који су изгубили своје домове - истакао је Хуртић.

Из Министарства за људска права и избјеглице у Савјету министара саопштено је да ће у понедјељак, 7. октобра, све локалне заједнице које имају ове стамбене јединице за реадмисиране особе добити Хуртићеву сагласност да их ставе на располагање породицама које су погођене поплавама.

Сви којима је потребна стамбена јединица могу се обратити Министарству за људска права и избјеглице у Савјету министара на број телефона: 033 703 908.

- Министарство остаје посвећено пружању помоћи свима који су у овој кризној ситуацији, како би се осигурала хитна помоћ најугроженијим грађанима - додаје се у саопштењу.