latinica  ћирилица
05/10/2024 |  15:45 ⇒ 15:46 | Аутор: СРНА

"СОС Дјечија села у БиХ" нуде привремени смјештај за 10 породица са дјецом

Организација "СОС Дјечија села у БиХ" понудила је привремени смјештај за 10 породица са дјецом са подручја погођених поплавама у Федерацији БиХ /ФБиХ/.
Поплаве у ФБиХ (фото: EPA-EFE/NIDAL SALJIC) -
Поплаве у ФБиХ (фото: EPA-EFE/NIDAL SALJIC)

- Дубоко потресени поплавама и клизиштима која су однијела и угрозила животе и имовину бројних грађана, `СОС Дјечија села у БиХ` су још јуче почела припреме и прерасподјеле у Сарајеву, Тузли и Грачаници и упутила позив свим погођеним локалним заједницама, кантоналним и ентитетским властима стављајући своје капацитете на располагање - саопштено је из ове организације.

Из "СОС Дјечијих села" поручили су да ниједно дијете не смије бити без крова над главом.

- Позивамо породице са дјецом чији су домови због непогоде срушени, оштећени или неусловни да нам се јаве ради пружања привременог смјештаја до стварања услова за повратак - наводи се у саопштењу.

Осим бесплатног смјештаја, "СОС Дјечија села" ће давати психосоцијалну и другу материјалну подршку угроженој дјеци и породицама, асистирати у наставку редовног школовања, те помоћи у превазилажењу трауме и што бржем опоравку и повратку у нормалан живот до стварања услова за враћање у властите домове.

Из ове организације позвали су породице са дјецом којима је потребан привремени смјештај да се јаве на мејл-адресу info@sos-ds.ba.