latinica  ћирилица
05/10/2024 |  14:53 ⇒ 14:58 | Аутор: ТАНЈУГ

Ђоковић побиједио Микелсена за треће коло Мастерса у Шангају (ВИДЕО)

Српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у треће коло Мастерса у Шангају, пошто је данас у другом колу побиједио Американца Алекса Микелсена 7:6 (7:3), 7:6 (11:9).
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI) -
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI)

Меч је трајао један сат и 56 минута. Ђоковић је тренутно четврти тенисер свијета, док се Микелсен налази на 43. мјесту АТП листе.

Ђоковић ће у трећем колу Мастерса у Шангају играти против побједника меча између Швајцарца Стена Вавринке и Италијана Флавија Коболија.

Микелсен је добио први гем на мечу на свој сервис, а онда је направио брејк и повео је 2:0. Микелсен је потом стигао до вођства од 4:1. Српски тенисер је затим освојио три узастопна гема и успио је да изједначи на 4:4. Играло се потом гем за гем, а побиједник првог сета одлучен је у тај-брејку, који је припао Ђоковићу резултатом 7:3.

Српски тенисер је повео 4:1 у другом сету, али је Микелсен изједначио на 4:4. Оба тенисера су потом освојила по два гема, а побиједник другог сета одлучен је у тај-брејку. Ђоковић је у тај-брејку искористио трећу меч лопту и заслужено је стигао до побједе резултатом 11:9.

Мастерс у Шангају се игра за наградни фонд од 8.995.555 долара.