latinica  ћирилица
05/10/2024 |  10:02 | Аутор: РТРС

"Рад просвјетних радника један од најважнијих за развој друштва"

Предсједник Синдиката образовања, науке и културе Републике Српске Драган Гњатић честитао је просвјетним радницима Свјетски дан учитеља/просвјетних радника, истичући да је њихов рад препознат од гранског синдиката као један од најважнијих за укупан развој друштва и да га зато треба цијенити и поштовати.
Драган Гњатић - Фото: РТРС
Драган ГњатићФото: РТРС

- Просвјетни радници сваком својом ријечју и дјелом васпитно дјелују на младе генерације. Отуда важност и значај овог и те како хуманог позива - саопштено је из Синдиката образовања, науке и културе Српске.

У саопштењу се додаје да ће овај синдикат истрајати у борби за побољшање материјалног и социјалног статуса свих запослених у овој области да би вратили достојанство просвјетних радника.

Синдикат образовања, науке и културе Републике Српске и ове године учествује у активностима Интернационале образовања, која окупља синдикате просвјете цијелог свијета, а овај 5. октобар се обиљежава слоганом "Цијенимо глас наставника".

Свјетски дан учитеља обиљежава се сваке године 5. октобра. Тог дана Унеско је 1994. године прогласио Свјетски дан учитеља, у спомен на исти датум из 1966. године када је потписана Препорука о статусу учитеља.