latinica  ћирилица
05/10/2024 |  08:38 ⇒ 10:13 | Аутор: РТРС

УКЦ Српске прати савремене хируршке трендове (ВИДЕО)

На Универзитетском клиничком центру Републике Српске организован је базични курс лапароскопије у организацији ендоскопских хирурга Србије. Курс је организован за 40 младих хирурга, уролога и гинеколога из Српске, Србије и Црне Горе.
Зоран Алексић, Данијел Галун и Владо Ђајић - Фото: РТРС
Зоран Алексић, Данијел Галун и Владо ЂајићФото: РТРС

Предсједник Управног одбора Удружења хирурга Републике Српске Зоран Алексић нагласио је да УКЦ Српске прати савремене хируршке трендове.

Предсједник Удружења ендоскопских хирурга Србије Данијел Галун рекао је за РТРС да ентузијазам младих људи, посвећеност и спремност да уче, раде и развијају се, пружа увјерење да хирургија у Републици Српској има свијетлу будућност.

Он је захвалио руководству УКЦ-а Српске на подршци и гостопримству, додајући да је ова здравствена установа на високом нивоу развоја.

Галун је рекао да минимално инвазивна хирургија има предности, што не значи да ће отворена хирургија нестати.

- Спремни смо да помогнемо развој минимално инвазивне хирургије у Српској. За одређене процедуре колеге из Србије долазиће овдје да помогну колегама - истакао је он.

Директор УКЦ-а Српске Владо Ђајић рекао је да је едукација кадрова, уз градњу и опремање Центра, опредјељење ове установе.

Он је истакао и да је курс лапароскопије наставак сарадње са установама из Србије која траје деценијама, а чија експанзија је видљива посљедњих неколико година доласком бројних стручњака на УКЦ Српске.