latinica  ћирилица
05/10/2024 |  08:21 ⇒ 08:22 | Аутор: СРНА

ЦИК о организацији избора у дијелу ФБиХ

Централна изборна комисија БиХ саопштила је да ће се у вези са организацијом избора у изборним јединицама или појединим бирачким мјестима у Јабланици, Коњицу, Фојници, Кисељаку, Крешеву, Брези, Високом, Прозору/Рами, Бихаћу и Мостару одредити на сједници која ће бити настављена данас.
ЦИК БиХ - Фото: РТРС
ЦИК БиХФото: РТРС

ЦИК је синоћ донио закључак да све изборне комисије основних изборних јединица настављају са доставом изборног материјала бирачким одборима, у току данашњег дана, у складу с унапријед утврђеним плановима, осим изборних комисија у ФБиХ, и то Јабланица, Коњиц, Фојница, Кисељак, Крешево, Бреза, Високо, Прозор-Рама, Бихаћ и град Мостар.

У вези са организацијом избора у овим изборним јединицама или појединим бирачким мјестима у овим изборним јединицама, ЦИК БиХ ће се одредити на сједници која ће бити настављена данас у току дана након прибављања додатних информација са терена, наведено је у саопштењу.

Из ЦИК-а су напоменули да је закључак донесен након састанака са релевантним институцијама и одговора достављених од надлежних управа цивилних заштита.

У саопштењу се наводи да ЦИК БиХ наставља да прати даљи развој ситуације и у случају потребе правовремено ће реаговати доношењем одговарајућих закључака с циљем организације избора.