latinica  ћирилица
04/10/2024 |  22:54 | Аутор: РТС

Јокић и Денвер се представили у Абу Дабију, Бостон славио у припремном мечу (ФОТО/ВИДЕО)

Најбољи српски кошаркаш Никола Јокић уписао је 14 поена, осам скокова и двије асистенције за 16 минута на паркету у поразу Денвер нагетса од Бостон селтикса 107:103 у пријатељском мечу у Абу Дабију.
Никола Јокић (Фото: EPA-EFE/ALI HAIDER SHUTTERSTOCK OUT) -
Никола Јокић (Фото: EPA-EFE/ALI HAIDER SHUTTERSTOCK OUT)

Дуел два последња НБА првака у Абу Дабију имао је егзибициони карактер, прије свега, и резултат је био од најмањег значаја. Публику је нарочито занимао дуел НБА МВП-а Николе Јокића против најбољег тима на свијету Бостон селтикса.

О интересовању за овај меч и угледу Николе Јокића говори и сусрет "Џокера" са легендарним француским фудбалером Тјеријем Анријем током загријавања. 

Што се тиче самог тока утакмице, Денвер је водио до самог почетка четврте доонице, са врхунцем у трећем периоду када је разлика достигла и плус 12. Селтикси су успкели да се врате из двоцифреног заостатка, одоле Нагетсима у финишу и дођу до побкеде. У завршници нису играли највеће звезде, већ су "коловође" биле резерве и млађи играчи који се боре за свој статус. Носиоцима обје екипе су дозиране минутаже, што је било и очекивано.

Јокић је за 16 минута на паркету уписао 14 поена, осам скокова и двије асистенције, а занимљиво је да је те статистичке бројке остварио закључно са крајем првог полувремена. Почастио је публику невјероватним шутем из окрета уз промјену руке у скоку.

Најефикаснији на обје стране био је играч Бостона Пејтон Причард са 21 поеном. Саиграч Џејсон Тејтум га је пратио са 12 поена. Јокића су најбоље испратили Мајкл Портер Џуниор и велико појачање Расел Вестбрук са по 12 поена.