latinica  ћирилица
04/10/2024 |  16:48 | Аутор: СРНА

Влада Србије помоћи ће општини Пале

Влада Србије помоћи ће општини Пале у реализацији планираних пројеката, од којих се посебно истиче изградња фискултурне сале код Основне школе "Пале", договорено је на састанку народног посланика Дамјана Шкипине, начелника ове локалне заједнице Бошка Југовића са министром Србије за јавна улагања Дарком Глишићем.
Општина Пале - Фото: РТРС
Општина ПалеФото: РТРС

Посланик у Народној скупштини Републике Српске Дамјан Шкипина захвалио је Глишићу, који је дао подршку идејама људи из овог дијела Српске, програмима и раду и што ће се укључити у инвестиције које ће бити реализоване у наредном периоду на подручју општине Пале.

- Дао нам је министар Глишић подршку идеји Пала као пријестонице Републике Српске што је нама од великог значаја након посјета потпредсједника Владе Србије Александра Вулина, министра без портфеља у Влади Србије Ненада Поповића и министра за бригу о породици и демографији у Влади Србије Милице Ђурђевић Стаменковски - рекао је Шкипина након састанка којем је присуствовао и предсједник Надзорног одбора Олимпијског центра "Јахорина" и генерални директор "Сарајево-гаса" Недељко Елек.

Он је додао да је ово само још једна у низу посјета министара из Владе Србије и да су им на Палама за то захвални.

Шкипина је рекао да су учесници састанка посјетили и Основну школу "Пале", разговарали са директором ове установе Александром Рајићем, а све с циљем унапређења рада те образовне установе и изградње нове фискултурне сале јер је постојећа стара и недовољног капацитета.

Југовић је рекао да је данашња посјета Глишића општини Пале изузетно важна и да је разговарано о конкретним питањима која се тичу ове локалне заједнице и сарадње Пала са Србијом.

- Морамо посебно водити рачуна о перспективи општине Пале када је ријеч о туризму, школству и зато смо разговарали о изградњи фискултурне сале у склопу Основне школе `Пале`, али и другим пројектима који се тичу инфраструктуре и повезаности Пала и Јахорине - истакао је Југовић.

Он је нагласио да Република Српска и Србија имају нераскидиве везе, што је показао и Свесрпски сабор, те да ће Србија и предсједник Александар Вучић подржати и друге пројекте, осим фискултурне сале.

- Ми смо загледани у матицу Србију и зато је посебно интересантна ова посјета Глишића јер можемо видјети шта од документације општина Пале може припремити као понуду да би је Влада Србије могла анализирати. Министар Глишић нас је позвао да дођемо у Београд са конкретним приједлозима и видимо шта је даље чинити - рекао је Југовић.