latinica  ћирилица
04/10/2024 |  15:39 ⇒ 15:59 | Аутор: РТРС

УИО: Откривене четири пошиљке наркотичких средстава (ФОТО)

Овлаштена службена лица Управе за индиректно опорезивање у сарадњи са службеницима Пошта Сарајево су на ЦР Пошта Сарајево, открили четири пошиљке наркотичких средстава.
УИО - откривене четири пошиљке наркотичких средстава - Фото: Уступљена фотографија
УИО - откривене четири пошиљке наркотичких средставаФото: Уступљена фотографија

- Пакетне пошиљке биле су поријеклом из земаља ЕУ и исте су биле намијењене за физичка лица у БиХ. Пошиљке су биле пријављене по поштанским царинским декларацијама незнатне вриједности, декларисане као кафа, двд и парфем, којом приликом је као модус операнди избјегавања мјера царинске контроле кориштена метода прикривања наркотичких средстава у оригинална паковања других роба - наводе у саопштењу УИО.

ФОТО: Уступљена фотографија

Како кажу из УИО физичким прегледом пошиљки у унутрашњости пријављених ствари, у паковањима кафе и кутији за парфем пронађене су прикривене пвц кесице непознатог садржаја које су по изгледу асоцирале на наркотичка средства.

Том приликом од стране овлаштених службених лица УИО извршено је тестирање истих једнократним тестерима за наркотичка средства приликом чега је детектовано присуство психоактивних супстанци тетрахидроканабинола и спојева фенилетиламина и амфетаминске класе.

ФОТО: Уступљена фотографија

Како је у конкретним случајевима откривено присуство психоактивних супстанци о свему наведеном обавијештени су службеници ФМУП-а, Федералне управе полиције, који су сходно својим надлежностима, те под надзором Тужилаштва БиХ извршили одузимање наркотичких средстава, и то:

1. Таблета метамфетамина - 960 комада,
2. Метамфетамин прах - 1300 грама,
3. Таблета метамфетамин - 2000 комада и
4. Марихуана и хашиш - 100 грама.

- Поред горе поменутих наркотичких средстава, у пошиљци гдје су пронађени хашиш и марихуана, пронађен је сет за нелегално откључавање брава, чије је паковање изгледом асоцирало на банковну картицу, те је исти заједно са наркотичким средствима одузет - кажу у саопштењу.

Управа за индиректно опорезивање позива све грађане да на отворену линију УИО број 080 02 06 07 пријаве сваки облик нелегалне трговине, пореске или царинске утаје.

Сви позиви су бесплатни и потпуно анонимни.