latinica  ћирилица
04/10/2024 |  14:17 ⇒ 14:18 | Аутор: СРНА

Каран: Обавеза МУП-а је да штити мир и достојанствен живот грађана

Одавањем почасти за 17 погинулих припадника Четвртог одреда Специјалне бригаде Полиције Републике Српске, у Бијељини је данас обиљежено 32 године од оснивања ове најелитније јединице Министарства унутрашњих послова која је ратовала на свим ратиштима Српске.
Синиша Каран - Фото: СРНА
Синиша КаранФото: СРНА

Министар унутрашњих послова Синиша Каран указао је на значај државе да би српски народ живио слободно и достојанствено и навео да су у Одбрамбено-отаџбинском рату погинула 782 припадника МУП-а.

- Настављамо тамо гдје су они стали. То је наша обавеза, снага, право и дужност, да сачувамо Републику Српску и њен мир, да сваки грађанин живи мирно и достојно у слободној Српској - поручио је Каран након полагања вијенца на споменик јунацима који су животе уткали у темеље Републике Српске.

Према његовим ријечима, послије рата су у очувању уставног поретка Републике Српске и безбједности грађана погинула 32 полицајца у обављању службених послова или у вези са службеним пословима.

- Овдје смо да се поклонимо најбољима од нас, да се сјетимо оних који су нам подарили слободу која се зове Република Српска, да одамо вјечно признање и захвалност свима који су одбранили српски народ у Одбрамбено-отаџбинском рату који је био грађански, вјерски и етнички - рекао је Каран.

Он је истакао да су припадници МУП-а поносни што настављају путем хероја и навео да у својим редовима данас имају 400 припадника из породица погинулих радника МУП-а и Војске Републике Српске, 200 из породица ратних војних инвалида и инвалида рада и још више припадника из полицијских породица.

Некадашњи команданти Четвртог одреда Специјалне бригаде Полиције Републике Српске Ратомир Драганић и Миле Пејчић подсјетили су на херојски ратни пут ове елитне јединице и истакли да су ратовали против безумља и штитили свој народ.

На Спомен-обиљежје погинулим припадницима Четвртог одреда које се налази испред зграде Полицијске управе у Бијељини служен је парастос и положени вијенци.