latinica  ћирилица
04/10/2024 |  13:55 | Аутор: СРНА

Гогановић: Тешке машине стигле у Јабланицу

Тешке машине Оружаних снага БиХ и цивилних заштита стигле су у Јабланицу, гдје ће одмах почети са санирањем штете настале након поплава.
Клизишта у Јабланици (фото: avaz.ba) -
Клизишта у Јабланици (фото: avaz.ba)

Замјеник министра одбране Александар Гогановић рекао је Срни да су Оружане снаге БиХ ангажоване кроз различите тимове, укључујући инжењерске јединице и тимове за спасавање на води на подручју погођеном катастрофалним поплавама у Херецеговачко-неретванском кантону.

- Спреман је и хеликоптер за хитну медицинску евакуацију, што ће додатно оснажити наше способности за брзо реаговање - рекао је Гогановић.

Према његовим ријечима, стручњаци из различитих сектора раде како би се обезбиједило да све операције буду спроведене ефикасно и безбједно. "Без обзира на изазове, Оружане снаге БиХ показују своју посвећеност заштити живота и имовине грађана", додао је он.

Гогановић је нагласио да је ЕУФОР ставио на располагање своје хеликоптере, те да је једна медицинска евакуација већ извршена.

Он је позвао све грађане да остану смирени и да се придржавају упутстава надлежних органа.

- Оружане снаге ће учинити све што је у њиховој моћи како би одговориле на потребе друштва у оваквим кризним временима - поручио је он.

Он је истакао да си ове активности од изузетног значаја за очување безбједности и заштиту живота грађана у случају ванредних ситуација.

Предсједништво БиХ дало је одобрење за ангажовање Оружаних снага БиХ у хитним оперативним активностима.