latinica  ћирилица
04/10/2024 |  13:50 | Аутор: РТРС

ПУ Бањалука: У оквиру акције "Заштитимо дјецу у саобраћају" евиденитрано 1.034 прекршаја

Полицијска управа Бањалука је у временском периоду од 19. августа до 30. септембра релизовала је активности у оквиру акције "Заштитимо дјецу у саобраћају" коју Министарство унутрашњих послова традиционално организује поводом почетка нове школске године са циљем превенције саобраћајних незгода и заштите дјеце у саобраћају.
Министарство унутрашњих послова, ПУ Бањалука - Фото: РТРС
Министарство унутрашњих послова, ПУ БањалукаФото: РТРС

У оквиру акције, полицијски службеници су током мјесеца септембра у 66 основних школа на подручју Полицијске управе Бањалука одржали едукативна предавња за 2.862 ученика нижих разреда, којом приликом су их упознали са основним правилима безбједног учестовања пјешака и бициклиста у саобраћају.

Током мјесеца септембра на подручју Полицијске управе Бањалука евиденитрана су 1.034 прекршаја која су почињена у близини школа, а највише је евидентирано прекршаја непрописног паркирања у близини школа и то 541 прекршај.

Због непрописне брзине кретања у зонама школа санкционисано је 411 возача, док је 58 возача санкционисано због почињеног прекршаја непропуштања пјешака. Такође, у оквиру акције осам бициклиста је санкционисано због кретања по површинама намјењеним за кретање пјешака, а евиденитрано је и 16 прекршаја непрописног кретања пјешака.

На подручју Полицијске управе Бањалука током трајања акције није евиденитрана саобраћајна незгода у којој су учествовала дјеца на путу од куће до школе и обратно.

Полицијска управа Бањалука ће и у наредном периоду наставити са активностима у циљу заштите дјеце у саобраћају, а апелујемо на све учеснике у саобраћају да поштују законске прописе и на безбједан начин учествују у саобраћају.