latinica  ћирилица
04/10/2024 |  13:43 | Аутор: СРНА

Након викенда претежно сунчано и топлије

У Републици Српској ће прва два дана након викенда бити претежно сунчано и топлије са максималном температуром ваздуха у уторак од 21 до 25, у вишим предјелима од 17 степени Целзијусових, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.
Јесен - Фото: РТРС
ЈесенФото: РТРС

Сутра ујутро и прије подне биће облачно свуда изузев на југу и југоистоку гдје се очекује више сунчаних периода током читавог дана. Могућа је и магла, претежно уз ријеке и по котлинама. Повремене и нешто слабије кише ће током дана бити у свим предјелима. У касним вечерњим часовима очекује се ново наоблачење на југу које може условити јачу кишу и пљускове са грмљавином.

Минимална температура ваздуха сутра ће бити од девет до 13, на југу до 15, у вишим предјелима од шест степени, а максимална температура ваздуха од 12 на западу до 19 на истоку, на југу до 21, у вишим предјелима на западу од 10 степени Целзијусових.

У недјељу, 6. октобра, током јутра очекује се да ће се киша са истока и југа премјештати ка сјеверу. Послије подне се очекује престанак падавина и постепено разведравање са сјеверозапада, док ће на југоистоку бити и даље могућа пролазна киша, претежно по брдско-планинским предјелима.

Минимална температура ваздуха биће од осам до 11, на југу до 14, у вишим предјелима од три, а максимална температура ваздуха од 12 на југоистоку до 19 на крајњем југу, у вишим предјелима од осам степени Целзијусових.

У понедјељак, 7. октобра, ће након свјежег јутра преовладавати сунчано и топлије вријеме уз умјерено наоблачење у поподневним часовима, док ће на истоку бити сунчаније.

Минимална температура ваздуха биће од шест до девет, на југу до 12, у вишим предјелима од два степена, док ће максимална температура ваздуха бити од 18 на западу до 22 на истоку и југу, у вишим предјелима од 14 степени Целзијусових.

У уторак, 8. октобра биће претежно сунчано и још топлије уз постепено наоблачење на западу које ће се од јутра ширити ка истоку. У ноћи на сриједу очекује се падавинска зона која ће се кретати од запада ка истоку.

Минимална температура ваздуха биће од осам до 12 у вишим предјелима од четири, а максимална температура ваздуха од 21 до 25, у вишим предјелима од 17 степени Целзијусових