latinica  ћирилица
04/10/2024 |  13:04 ⇒ 13:06 | Аутор: ТАНЈУГ

Песков: Путин отворен за контакте са Бајденом

Руски предсједник Владимир Путин је отворен за сваки контакт, укључујући и онај са својим америчким колегом Џозефом Бајденом, али до сада није било разговора о том питању између Москве и Вашингтона, изјавио је данас представник за штампу руског лидера Дмитри Песков.
Дмитри Песков (Фото: EPA-EFE/PAVEL BEDNYAKOV/SPUTNIK/KREMLIN POOL) -
Дмитри Песков (Фото: EPA-EFE/PAVEL BEDNYAKOV/SPUTNIK/KREMLIN POOL)

Амерички предсједник, одговарајући претходно на питање руске агенције Тас, није искључио могућност разговора са Путином на маргинама самита групе Г20 у Бразилу у новембру, или у оквиру састанка лидера земаља АПЕЦ-а.

- Није било разговора о овој теми. А сада, у овом тренутку, нема предуслова за то - казао је Песков на прес конференцији, упркос томе што је руски предсједник у више наврата поновио да остаје отворен за све контакте, преноси Тас.

Бајден је дан раније, говорећи о могућности да са Путином разговара на теме Украјине и међународне безбједности у оквиру међународних скупова, изразио сумњу да ће се руски лидер тамо појавити, али није искључио могућност обећања контаката.

Самит групе Г20 требало би да буде одржан у Бразилу од 18. до 19. новембра, док је предвиђено да се скуп АПЕЦ-а одржи у Перуу у периоду од 9. до 16. новембра.