latinica  ћирилица
04/10/2024 |  12:37 ⇒ 12:37 | Аутор: РТРС

Обиљежено шест година од оснивања Ургентног центра УКЦ-а Српске

Универзитетски клинички центар Српске обиљежава шест година од оснивања Ургентног центра. Модерно опремљени Ургентни центар убрзао је начин пријема пацијената и обраде података, од лабораторисјких налаза, снимања али и хируршких захвата, који су у функцији 24 часа.
Ургенти центар - годишњица - Фото: РТРС
Ургенти центар - годишњицаФото: РТРС

На Ургентном центру, током шест година збринути су многобројни пацијенти и хитни случајеви.

Начелник Ургентног центра Универзитетског клиничког центра Републике Српске Славица Зељковић рекла је да су од 4. октобра прошле године до данас у Ургентном центру прегледана 64.133 пацијената.

Поводом обиљежавања шест година рада Ургентног центра Зељковићева је рекла да он спада у ред великих ургентних центара и да је на годишњем нивоу у претходних шест година прегледано између 65.000 и 70.000 пацијената.

Генерални директор УКЦ-а Републике Српске Владо Ђајић рекао је да се данас навршава шест година од почетка рада једне од најбитнијих организационих јединица УКЦ-а Републике Српске, а то је Центар ургентне медицине, мјесто гдје долазе хитни случајеви и најтежи пацијенти и гдје се, како је рекао, због добре организације спасавају животи пацијената.

Слике Удружења ампутираца УДАС-а, красиће простор овог центра.

Предсједник организације ампутираца УДАС Жељко Волаш рекао је да већ дуги низ година сарађују са УКЦ-ом на различите начине, те да ће поводом шест година рада Ургентног центра уљепшати њихове просторије сликама, чиме ће боравак у овом центру учинити што угоднијим.

Љекари на хирургији УКЦ-а учествовали су на базичном курсу лапароскопије у организацији ендоскопских хирурга Србије.

Курс је организован за 40 младих хирурга, уролога и гинеколога из Српске, Србије и Црне Горе.