latinica  ћирилица
04/10/2024 |  11:11 | Аутор: СРНА

Вулин: Србија неће уводити санкције нити бити дио антируске хистерије

Потпредсједник Владе Србије Александар Вулин састао се данас у Београду са генералним директором руске енергетске компаније "Росети" Андрејом Рјумином, којем је пренио да Србија неће мијењати своју политику према Русији, што значи да неће уводити санкције Москви нити постати дио антируске хистерије.
Александар Вулин (фото: TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE / ANTON ANTANASIJEVIC) -
Александар Вулин (фото: TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE / ANTON ANTANASIJEVIC)

Вулин је нагласио да су Руси и њихове инвестиције у Србији сигурни јер ова земља, за разлику од неких других, неће отимати руску имовину, саопштено је из прес-службе Владе Србије.

Он је захвалио Рјумину за посјету делегације компаније "Росети", те поручио да се радује наставку сарадње.

Рјумин је истакао велику пажњу коју Вулин посвећује развоју односа Руске Федерације и Србије, те му захвалио за учешћу у организацији посјете.

- Хитан задатак за све земље данас је да осигурају безбједност инфраструктуре, укључујући информациону. Ово питање може постати још једна тема сарадње енергетских компанија Русије и Србије - рекао је Рјумин.

Посебна тема састанка била је припрема за 20. састанак Међувладиног руско-српског комитета за трговину, економску, научну и техничку сарадњу, који ће бити одржан у новембру у Санкт Петербургу.

Састанак ће бити одржан под предсједавањем министра економског развоја Руске Федерације Максима Решетњикова и министра задуженог за међународну економску сарадњу у Влади Србије Ненада Поповића.

Вулин и Рјумин размотрили су могуће правце и практичне задатке сарадње компаније "Росети" и српских енергетских компанија, наводи се у саопштењу.