latinica  ћирилица
04/10/2024 |  11:07 ⇒ 11:14 | Аутор: ТАНЈУГ

Синер: Увјерен сам да ће се мој случај позитивно ријешити

Италијански тенисер Јаник Синер изјавио је данас у Шангају да је увјерен да ће се његов случај позитивно ријешити упркос жалби Свјетске антидопинг агенције (WADA) која тражи његову суспензију.
Јаник Синер (Фото: EPA-EFE/JESSICA LEE) -
Јаник Синер (Фото: EPA-EFE/JESSICA LEE)

Свјетска антидопинг агенција донијела је прошле недјеље одлуку да од Суда за спортску арбитражу затражи да Синер (23) буде кажњен због тога што је био позитиван на супстанцу клостебол током Индијан Велса и да буде суспендован између године и двије.

- Био сам помало изненађен жалбом WADA, али са друге стране, знао сам да би то могло да се деси. Десило се, и даље сам изненађен, али сарађиваћу као и раније. Имао сам три саслушања, која су ми ишла на руку. Било је добро, али сад да видимо - рекао је Синер на данашњој конференцији за медије у Шангају.

Италијан не крије да је оптимиста.

- Веома сам увјерен да ће се случај ријешити позитивно, у моју корист. Био бих веома, веома изненађен кад би се десило супротно. То није ситуација у којој се осјећам пријатно, то је сигурно јер сам мислио да је све готово, тако да ми није лако - закључио је Синер.

Италијан ће на мастерсу у Шангају покушати да постане први тенисер још од Рафаела Надала и 2018. године који је успио да освоји три мастерс турнира из серије 1000 у једној години. Синер је ове сезоне освојио оба мастерс турнира у Сједињеним Америчким Државама, у Мајамију и Синсинатију.

У првом колу мастерса у Шангају Синеру ће ривал бити Јапанац Таро Даниел.