latinica  ћирилица
04/10/2024 |  11:01 | Аутор: СРНА

За ангажовање тимова Оружаних снага чека се одобрење Предсједништва

Припадници Оружаних снага БиХ биће ангажовани на подручју Јабланице и Коњица, како би помогли у несрећи усљед јаког невремена, чим добију одобрење Предсједништва БиХ, изјавио је Срни начелник Заједничког штаба Оружаних снага БиХ генерал-мајор Гојко Кнежевић.
Оружане снаге - Фото: РТРС
Оружане снагеФото: РТРС

Он је рекао да су добили захтјев за ангажовање инжењеријских ресурса како би помогли у несрећи у којој је затворена комуникација Јабланица-Коњиц.

- Екипе су на терену и обављају извиђање која инжењеријска средства требају, а дошао је и захтјев за ангажовање хеликоптера да би се извршила медицинска евакуација једног унесрећеног лица до којег су дошли на терену - рекао је генерал Кнежевић.

Он је напоменуо да је покренута процедура према Предсједништву БиХ, с обзиром на то да они морају да одобре ово ангажовање и, након одобрења, средства ће бити ангажована.

- Биће, према процјени оних који врше извиђање на терену, ангажован одређен број инжењеријских машина да би се ријешило питање одбрана од поплава и хеликоптер за медицинску евакуацију, с обзиром на ти да тренутно то услови дозвољавају - истакао је генерал Кнежевић.

Он је изразио наду да се неће погоршати временске прилике који би ограничиле ангажовање хеликоптера.