latinica  ћирилица
04/10/2024 |  09:25 ⇒ 12:27 | Аутор: РТРС

Јеринић у име предсједника Српске даривао златником прву бебу рођену у новој Болници (ФОТО/ВИДЕО)

Василије Драгичевић из Доње Слатине код Шамца прва је беба рођена у новој болници у Добоју. Златник предсједника Српске Милорада Додика уручио му је градоначелник Добоја Борис Јеринић. За три дана рада у новој болници рођено је девет беба. Од данас све службе нове болнице функционишу на новој локацији.
Јеринић даривао прву бебу у новој болници - Фото: РТРС
Јеринић даривао прву бебу у новој болнициФото: РТРС

Родитељи малог Василија Драгичевића, пресрећни и узбуђени. На свијет је дошао тежак 2,5 кг и прва им је беба.

Прву бебу рођену у новој болници даривао је предсједник Српске Милорад Додик. Златник је уручио градоначелник Добоја Борис Јеринић.

- Овдје свима који су запослени на овом одјељењу желим да овог највише буде у новој болници, наравно и поносан сам што сам имао прилику да у име предсједника уручим златник, и у име града Добоја смо даривали Василија - истакао је Јеринић.

За три дана рада у новом породилишту рођено је девет беба. На нове услове привикавају се и љекари и породиље. Марија Марић родила је дјевојчицу Теодору. Био је то и први царски рез у новој болници.

- Стигла сам у сриједу ујутро. Мало је била збрка, већ су премјештали, али су ме супер примили и све је одрађено уредно. Лијепо је баш,одлично све  - каже Марија Марић, из Подновља.

Гордана Средановић, начелница Службе за гинекологију и акушерство, каже да су услови неупоредиво бољи него раније.

- Ми смо на једном спрату, на једној страни је одјељење породилишта, на другој страни гинекологија, у средини су операционе сале, интензивна њега, значи све је потпуно другачије. Ми смо на једном спрату, нема више изласка, ходања, горе, доле, двокреветне собе, свака соба има свој мокри чвор, купатило - истиче Средановић.

Нова болница од данас све услуге пружа на новој локацији. Пацијенти се више не упућују на стару локацију.

Прва беба у новој болници у Добоју

-Морају знати да већина дијагностичких служби има посебне улазе у саму болницу са вањске стране, тако да неће улазити у главни објекат када иду у лабораторију, микробиологију,инфективно, то је све у самом приземљу, тако да могу доћи са вањске стране амбулантни пацијенти како не би морали лутати кроз саму болницу - поручио је Младен Гајић, директор ЈЗУ Болница "Свети апостол Лука" Добој.

Пресељење свих служби обављено је у рекордно кратком року.Помогли су колеге из домова здравља из регије, али и ученици Медицинске школе у Добоју.

- Све нам је доступно, у сат времена ја могу обићи комплетну зграду, видјети шта недостаје од јучерашњег дана и да можемо рјешавати проблематику, што је било много теже у старом објекту - поручила је Сњежана Катанић, главна сестра.