latinica  ћирилица
04/10/2024 |  08:16 ⇒ 10:55 | Аутор: РТРС

Ковачевић: Надамо се да ће побиједити снаге које се боре за Српску, а не они који су примали Кристијана Шмита (ВИДЕО)

Надамо се да ће побиједити снаге које се боре за Републику Српску, а не они који примали Кристијана Шмита, рекао је у нашем Јутарњем програму делегат Клуба Срба у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

- Једино двоје људи који су примили Шмита су кандидати за градоначелника Бањалуку и зато се надам да ће побиједити снаге које се боре за јасну позицију Републике Српске и Бањалуке - навео је Ковачевић.

Истакао је да се СНСД увијек бори за за кључне интересе, а то је заштита Републике Српске, српског народа и свих грађана.

- Ми за такву политику увијек тражимо подршку, без обзира да ли су избори или нису - навео је Ковачевић, који је и делегат у Клубу Срба у Дому народа ПС БиХ.

Ковачевић је рекао да је кандидат ПДП-а Драшко Станивуковић злоупотријебио закупљен термин на Радио телевизији Републике Српске како би бацио дрвље и камење на РТРС.

- Можда су му драже сарајевске телевизије. На РТРС-у се ради професинално и и грађани вјерују РТРС-у - навео је Ковачевић, који је и портпарол СНСД-а.

Ковачевић је истакао да је РТРС кључни ресурс Републике Српске.

- Видите са каквим ударима се Српска суочава сваки дан. Замислите да нема РТРС-а и да нема свих вриједних људи који овдје раде - рекао је Ковачевић.

Ковачевић истиче да је РТРС стуб Републике Српске.

- Желим вам рећи хвала што браните интересе Републике Српске - навео је Ковачевић.

Коваћевић је додао да инстутуције Републике Српске финансирале све кључне ствар које су урађене у Бањалуци.

- Имамо неодговорно понашање Градске управе Бањлуке. Кружни токови су могли бити урађени много раније, а неко се сјетио да то ради у септембру и сада имамо саобраћајни колапс - рекао је Ковачевић.

Навео је да СНСД ради на стратешком развију цијеле Српске.

- И Бањалуке је постала центар од кад је Милорад Додик дошао на власт. Ми се из перспективе Републике Српске трудимо да  радимо све најбоље ствари у свим локалним заједницама - навео је Ковачевић.

Ковачевић: Идемо на сједницу Дома народа

Делегат Клуба Срба у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић рекао је у нашем Јутарњме програму да ће српски делегати ићу на сљедећу сједницу Дома народа ПС БиХ.

- Не знамо да ли ће бити одржана. Бошњачки делегати блокирају рад Дома народа. Ми идемо да радимо и наша кључна политика је заштита Републике Српске - рекао је Ковачевић.

Подсјећамо, након више од пола године заказан је наставак сједнице Дома народа Парламентарне скупштине БиХ, прекинуте у марту.

Наставак засједањa блокирали су бошњачки представници, јер им је био споран приједлог закона о Уставном суду БиХ.