latinica  ћирилица
03/10/2024 |  19:42 | Аутор: СРНА

Малишанима са Пала омогућено да уживо прате АТП турнир у Београду

Тениски савез Србије обезбиједиће бесплатан боравак дјеци са Пала у Београду, гдје ће пратити АТП турнир, рекао је Срни предсједник овог савеза Горан Ђоковић.
Тенис - Фото: РТРС
ТенисФото: РТРС

- Влада велико интересовање за одлазак у Београд, па планирамо један или два аутобуса. Сви су добродошли и биће гости Тениског савеза Србије - рекао је Ђоковић.

Он је навео да су дјеца са Пала добродошла на АТП турнир из серије 250 како би осјетила атмосферу овог такмичења и добила жељу да се баве спортом.

Ђоковић је рекао да је дошао данас на Пале на позив пријатеља његове породице директора Олимпијског центра "Јахорина" Дејана Љевнаића, који је, како каже, од овог центра направио бред, те подсјетио да се на овој планини налази и стаза Новака Ђоковића.

- Дошао сам на Пале да причам и са начелником општине о будућој сарадњи. Као предсЈедник Тениског савеза Србије имао сам жељу и вољу да овдје направимо тениски камп који ће користити спортисти и из Србије и из Републике Српске - рекао је Ђоковић.

Он је изразио огромну захвалност на пријему и наду да ће сарадња у будућности бити одлична.

- Погледали смо пар локација гдје би могла да се направи хала, гдје би дјеца узраста од 12, 14 и 16 година могла да тренирају - рекао је Ђоковић.

Љевнаић је изразио велико задовољство и захвалност на посјети Ђоковићу, који је, како каже, по ко зна који пут пружио подршку и помоћ на различите начине.

Он је појаснио да ће дјеци која буду ишла на АТП турнир у Београд бити обезбијеђен смештај и храна, те да ће имати могућности да уживо гледају највећа свјетска имена у тенису.

- Горан Ђоковић нам је отоворио врата у свијет. Сви знамо да је породица Ђоковић са свјетским именом - рекао је Љевнаић.

Он је захвалио Ђоковићу у име малишана, те додао да се већ данас велики број дјеце пријавио за пут у Београд.

- Деца су одушевљена тиме. То је диван гест - рекао је Љевнаић.

Он је навео да је Ђоковић обећао да ће се у тениском кампу на Палама припремати и чланови тениске репрезентације Србије, јер ће услови бити савршени.