latinica  ћирилица
03/10/2024 |  18:21 ⇒ 20:43 | Аутор: РТРС

Нови дан, нови саобраћајни колапс; Станивуковић много започео - ријетко шта завршио (ВИДЕО)

Нови дан, нова киша и нови саобраћајни колапс на улицама Бањалуке. Градоначелник Драшко Станивуковић, према свему судећи, много започео, а ријетко шта завршио. Па тако недовршена градилишта додатно блокирају већ отежан проток саобраћаја. Цјелодневне падавине муку грађана учиниле су још већом, а како наводе, до одредиша путују скоро сат времена. Ништа боље ни у приградским насељима, осим табле са обећањима.
Бањалука, саобраћајне гужве - Фото: РТРС
Бањалука, саобраћајне гужвеФото: РТРС

Са првом кишом бањалучке улице преплаве саобраћајне гужве. Разроване саобраћајнице, затворене дионице на којима већ данима, чак и мјесецима трају радови, додатно паралишу проток. Колапсу су значајно допринијеле и бројне једносмјерне улице, које су од саобраћајне револуције попримиле све карактеристике контрареволуције.

А онима који немају избора, али ни опција да одгоде своје обавезе, остаје да се наоружају стрпљењем.

Ништа повољнија ситуација ни у приградским насељима. Мјештани мјесне заједнице Пријечани вапе за реконструкцијом главне саобраћајнице, али, како кажу, за њих није важила парола стрпљен спасен. Од обећања актуелне градске администрације, остали су само полузавршени пројекти и помпезне најаве у које, кажу, више нико и не вјерује.

Из мјесне заједнице кажу да и оно што је до сада санирано, већ је у фази пропадања.

- Тужни смо када видимо да се дионица урадила од 200 метара и након пар мјесеци од завршетка те дионице, поново је настало клизиште, по четврти пут. Још није санирано - истакао је предсједник МЗ Пријечани Давид Понорац.

Иако је осванула табла, изостало је оно најважније, ко ће радити и градити, али и до када изградити?

- А сада смо дошли у ситуацију да од свих тих обећања, имамо само једну лажну и фиктивну таблу - додаје Понорац.

Знате како морају изгледати табле које означавају почетак радова? Мора да пише ко је извођач, ко је инвеститор, затим у којој дужини се ради саобраћајница, вриједност пројекта и који је рок за завршетак радова.“

Од свега, остало је само још једно обећање. Подсјећамо, сличну судбину дијеле и мјештани Чесме, који, како кажу, на дионицу од 500 метара, чекају већ више од 6 мјесеци.