latinica  ћирилица
03/10/2024 |  17:03 | Аутор: СРНА

Отварање брзе пруге Нови Сад - Суботица 24. новембра

Предсједник Србије Александар Вучић најавио је да ће новоизграђена дионица брзе пруге од Новог Сада до Суботице бити отворена 24. новембра, те да очекује да ће завршетак великог пројекта прославити заједно са великим пријатељем Србије, премијером Мађарске Виктором Орбаном и кинеским пријатељима који су га реализовали.
Жељезничка станица Нови Сад (фото: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ) -
Жељезничка станица Нови Сад (фото: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ)

Вучић је током тестирања пруге специјалним возом Њемачких жељезница рекао да ће се, када пруга буде отворена, од Београда до Суботице стизати за само један час и 10 минута.

У осврту на разговоре са Међународним монетарним фондом, Вучић је истакао да су први у низу састанака који слиједе били тешки, али да је Србија на добром путу.

- Надам се изванредним вестима, то ће бити крешендо нашег финансијског успјеха, сазнаћемо најкасније у суботу ујутро - рекао је Вучић у Суботици.

Реагујући на изјаву предсједника Савеза Војвођанских Мађара Балинта Пастора, који се успротивио увођењу редовног војног рока у Србији, уз констатацију да ће то довести до "поновног исељавања Мађара", Вучић је рекао да је његово пријатељство са Балинтовим оцем Иштваном градило земљу у протеклих 12 година, као и односе и мостове са Мађарском и да ће чим заврши низ важних посјета да разговара са њим о овој теми.

- Наш је циљ да Мађари остану да живе овдје, а да се руководимо базичним принципима одбране земље - рекао је Вучић.