latinica  ћирилица
03/10/2024 |  16:30 ⇒ 16:49 | Аутор: РТРС

Краљевић-Говедарица: Значај просторно правних аката за подручје Власенице

Правобранилац Републике Српске Миломир Говедарица и начелник општине Власеница Мирослав Краљевић разговарали су данас у овој општини о значају просторно правних аката.
Општина Власеница - Фото: РТРС
Општина ВласеницаФото: РТРС

- Имали смо прилику да разговарамо о кључним питањима у Власеници, који се тичу о имовинско-правних односа на подруичју општине Власеница. Посебно смо се осврнули на нашу пословне зоне, која се у складу са законом и прописима - наводи Краљевић.

Додао је да му је драго на досадашњој сарадњи са Говедарицом.

- Свих ових година рјешавамо елементарна питања наших становника и народа. Велики број људи жели да се врати у Власеницу, а ми као амдинистрација морамо бити спремни да их примимо, са одговорном влашћу - додаје он.

Говедарица је истакао да општина Власеница има апсолутну подршку институција Српске, када је ријеч о инфраструктурним пројектима на подручју ове општине.

- Веома је битно што је Власеница усвојила просторно-планске акте, сада Република Српска може да пребацује одређене површине земљишта у власништво општине, што вам је почетни основ за довођење инвеститора - наводи Говедарица.