latinica  ћирилица
03/10/2024 |  16:30 ⇒ 16:31 | Аутор: РТРС

Подршка Аудио-визуелног центра Српске за два дугометражна играна филма (ФОТО)

Директорка Аудио-визуелног центра Републике Српске Ања Илић потписала је уговоре о суфинансирању два дугометражна играна филма, укупне вриједности милион марака, који су подржани на Јавном конкурсу за суфинансирање производње дугометражних играних филмова.
Жељка Стојичић (foto:AVC RS) -
Жељка Стојичић (foto:AVC RS)

Потписивању уговора присуствовала је и министарка просвјете и културе Српске Жељка Стојичић која је упутила честитке директорици, продуцентима и ауторима филмова.

Уговори су потписани са продуцентом филма "Кад поново умрем" Жељком Еркићем из "Passel production", те продуцентом филма "Чувај га" Андрејем Ђукићем из "Маша и Таша продукције".

Филм "Кад поново умрем" редитеља Немање Савановића подржан је са 400.000 КМ, а филм "Чувај га" Синише Грабежа са 600.000 КМ.

Жељка Стојичић (foto:AVC RS)

Оба филма су националне тематике, а њихова продукција планирана је идуће године.

      View this post on Instagram

A post shared by Audio-vizuelni centar Republike Srpske (@audio_vizuelni_centar_rs)

Филм "Чувај га" је драма која се одвија у Сарајеву почетком деведесетих година прошлог вијека, фокусирајући се на једну породицу која се суочава са политичким нестабилностима и предстојећим ратом у БиХ.

Филм "Кад поново умрем" прича о онима који су обиљежени ратом наставили да у миру преживљавају по законима своје ратне прошлости која је у свој вртлог увукла и трагично уплела све судбине које су јој се примакле.