latinica  ћирилица
03/10/2024 |  16:05 ⇒ 16:17 | Аутор: АТВ

Куваља: Станивуковић одлучио да не финансира трку Београд-Бањалука

Предсједник Бициклистичког савеза Републике Српске Владимир Kуваља рекао је да су затечени одлуком градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића да укине финансирање Бициклистичког клуба БСК Бањалука.
Владимир Куваља - Фото: РТРС
Владимир КуваљаФото: РТРС

- Сазнали смо да је Град Бањалука укинуо финансирање Бициклистичког клуба БСК Бањалука. Додјељивали су нам око 5.000 КМ, сад нам је град укинуо и то. Не разумијемо разлоге за такво нешто - рекао је Куваља за АТВ.

Наглашава да Бициклистички клуб БСК Бањалука постоји 125 година и да у својој историји има велике резултате.

- Таквим информацијама, без образложења остали смо затечени и писали смо више дописа и молби граду али ни на једну нисмо добили одговор - каже он.

Истиче да је немогуће да Клуб функционише без средстава.

- Нису то нека средства, али нама значе. Више није важно ни колика су то средства него поштовање и однос према симболима овог града а сигурно је Бициклистички клуб БСК Бањалука уз своје резултате рада један од симбола града - додао је он.

Куваља истиче да ове године неће моћи да учествују ни у Лиги Републике Српске ни у Лиги БиХ јер, напомиње, без средстава је то немогуће.

- Чак смо размишљали да након 125 година промијенимо локацију, да клуб измјестимо у неки други град који ће више цијенити наш труд и резултате - рекао је он.

Куваља наглашава да лични неспоразуми између било кога не смију да се преносе на институције.

- А Бициклистички клуб БСК Бањалука јесте институција која у свом називу има Бањалука - додао је он.

Куваља каже да је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић одлучио и да не финансира трку Београд-Бањалука.

- Та трка пролази кроз 21 град Српске, она је симбол спајања Србије и Републике Српске. Ми смо поносни што се та трка зове тако и сви су поносни али је он одлучио да не финансира нешто такво. То је такође велико разочарење за све нас а знамо шта та трка представља како за грађане Бањалуке тако и за оне који живе у другим градовима кроз које трка пролази - рекао је он.

Каже да су разочарани оваквим понашањем градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића и његових сарадника.

- Надамо се да ће у будућности бити бољи однос града према нама - додао је Куваља.