latinica  ћирилица
03/10/2024 |  15:59 ⇒ 16:31 | Аутор: СРНА

Вучић: Нећемо ратовати, чуваћемо српску државу и српски народ на КиМ

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да не предвиђа Србији ратове и поручио да је вријеме да Србија живи у миру, као и да је рат посљедња ствар која би требала да јој се догоди.
Александар Вучић (Фото: Танјуг/Владимир Шпорчић) -
Александар Вучић (Фото: Танјуг/Владимир Шпорчић)

Реагујући на изјаву министра одбране Италије Гвида Крозета да је Косово и Метохија, осим Блиског истока, потенцијално експлозиван фронт, Вучић је рекао да не види никакве сукобе на Космету иако их Аљбин Курти провоцира сваког дана.

- Ми морамо да снажимо, да гурамо ствари напред, да чувамо свој народ, да се боримо за његове интересе, за нашу државу на Косову и Метохији, за наш народ на сваком мјесту. Свако има право да мисли шта жели - рекао је Вучић новинарима у Суботици и додао да Србија са Италијом гради све снажније партнерске односе.

У осврту на изјаву европосланика Хрватске Гордана Босанца да "ЕУ не смије да ћути о Вучићевој репресији према противницима ископавања литијума", предсједник Србије је нагласио да никакве репресије, осим што их је гледао, над њима није чинио.

- Ми их ни пипнули нисмо. Заузимају нам пруге, а ми их ни пипнули нисмо. Код њих у ЕУ, када неко и погледа на пругу они га пребију четири пута, ухапсе три пута. Ону Грету Тунберг бацају као џак на сваком месту где се појави! Па добро, то је ваљда постало уобичајено, забринуо сам би се да нас је похвалио - рекао је Вучић.

Он је нагласио да разумије оне који овако говоре јер виде да Србија више није јадна, мала и земља која ће да клечи, већ напротив да њен успјех нико не може да заустави.

- А ми да се сукобљавамо са било ким, нећемо - закључио је Вучић.