latinica  ћирилица
03/10/2024 |  14:58 ⇒ 15:38 | Аутор: РТРС

Акција "Коп": Претреси на три локације, ухапшено једно лице

У Милићима је у акцији "Коп" ухапшено лице С.Ј. и извршени претреси на три локације на подручју Братунца и Милића, саопштено је данас из Полицијске управе Зворник.
Милићи - Фото: РТРС
МилићиФото: РТРС

Акција "Коп" усмјерена је на документовање кривичних дјела утаје пореза и доприноса, неовлаштено бављење одређеним занимањем, повреда обавезе вођења трговачких и пословних књига и састављања финансијских извјештаја и њихово фалсификовање или уништавање, злоупотреба положаја одговорног лица, незаконито поступање у привредном пословању и оштећење повјерилаца.

У претресима су пронађени и одузети предмети који могу послужити као докази у кривичном поступку против више лица осумњичених за наведена кривична дјела.

Припадници Полицијске управе Зворник реализовали су јуче ову акцију под надзором окружних јавних тужилаштава Бијељина и Источно Сарајево, а по наредби основних судова Сребреница и Власеница.

Након криминалистичке обраде уз извјештај о почињеним кривичним дјелима ухапшено лице биће предато у надлежност Окружном јавном тужилаштву Источно Сарајево.

Полиција под надзором поступајућих тужилаца наставља даљу истрагу на документовању наведених кривичних дјела.