latinica  ћирилица
03/10/2024 |  13:46 ⇒ 16:13 | Аутор: СРНА

Амиџић: Власт предвођена Станивуковићем лаже грађане и причињава вишемилионску штету Бањалуци (ВИДЕО)

Генерални секретар СНСД-а Срђан Амиџић рекао је да је потврђено да је у Градску управу у Бањалуци стигла тужба у вези са незаконитом изградњом "Парка књиге" у близини Народног позоришта Републике Српске у којој власници земље на којој је направљен парк траже вишемилионско обештећење.
Срђан Амиџић - Фото: РТРС
Срђан АмиџићФото: РТРС

Он је рекао да је јавност одавно упозорио на незаконитости у вези са парком који се градио на туђем земљишту, те да је то један од бројних негативних примјера како се губи градска имовина и финансијски потенцијал града.

- Ко је у вези са тужбом власника земље парка нашао интерес на том плану и ко стоји иза њих, не знам. Али на оваквом примјеру град је изгубио вишемилионски износ. Као што сам то гарантовао у мају, сад гарантујем да ће овдје град изгубити толико средстава. А могла су бити довољна и за изједначавање субвенција у приватним и јавним вртићима. Дакле, грађани и јавност треба да поставе питање ко је само на једном послу оштетио град за више од четири милиона КМ - упозорио је Амиџић на данашњој конференцији за новинаре у Бањалуци.

Амиџић је рекао да ће се та незаконитост коју је на туђој земљи причинила актуелна власт морати платити четири до пет милиона КМ, јер град не смије изгубити овај парк.

Амиџић је рекао да због таквих лоповлука, бахатости, манипулација и безобразлука у Градску администрацију у Бањалуци треба вратити вратити законитост, нормалност и стручност, јер власти предвођене актуелним градоначелником Драшком Станивуковићем дају грађанима лажна обећања и чине нелегалне радње.

Када је ријеч о бесплатним плацевима који ће бити наводно додијељени младим брачним паровима, Амиџић је позвао Градску управу да на том плану објави списак 400 плацева са бројевима катастарских честица.

- То значи да имамо комад земље од 300 дунума који је испарцелисан и има сву и адекватну инфраструктуру за нормално функционисање и додјелу људима. Међутим, никада нећемо добити тај списак јер наведена земља не постоји. Не могу вјерујем да се дешава овакво понижавање и омаловажавање грађана. Они желе само да дођу до гласова, а када се види превара избори ће већ проћи. Немојте лагати људе и покажите нотарске уговоре гдје је град било коме додијелио иједан плац и реците гдје су ти плацеви - упозорио је Амиџић.

Он је поручио да су предстојећи избори важни јер људи треба да одлуче да ли им је потребна јака Бањалука која би парирала јаком Сарајеву, те која ће имати могућност да заједно са грађанима иде напријед.

Подсјећајући и на негативан ревизорски извјештај дат Бањалуци, огромна дуговања и реалокације средстава, Амиџић је упозорио да би могло доћи и до кашњења плата па и финансијског колапса.