latinica  ћирилица
03/10/2024 |  13:44 | Аутор: РТРС

Костајница: Почела обнова градске Вијећнице

У Костајници је почела обнова градске Вијећнице. Објекат је изграђен 1885. године и проглашен је за културно-историјско добро. Зграда Вијећнице је знатније оштећена у земљотресу у децембру 2020. године.
Обнова градске Вијећнице у Костајници - Фото: СРНА
Обнова градске Вијећнице у КостајнициФото: СРНА

Због великих оштећења на згради након земљотреса у јануару 2021. из зграде је исељена општинска управа. За реконструкцију је издвојено 300.000 марака.

- Надам се да ће Вијећница добити своју нову намјену, односно да ће ту бити просторије Радија Костајница, спомен-соба борцима, невладине организације Културно-умјетничко друштво `Поткозарје` и дио републичких институција - рекао је начелник општине Костајница Никола Јањетовић.

Предвиђено је да радови буду завршени до краја ове године. У Радио Костајници с нестрпљењем очекују да коначно добију услове за рад, јер су им просторије уништене у земљотресу.

- Да се преселимо у санирану градску Вијећницу на спрат гдје бисмо коначно добили адекватне просторије за емитовање радијског програма. У смислу да имамо режију, редакцију, канцеларијске просторије, што тренутно немамо - навела је Марија Адамовић директорка ЈП Радио Костајница.

У току је израда пројекта за реконструкцију зграде "Магистрата" у коју би требала бити смјештена општинска управа у Костајници.