latinica  ћирилица
03/10/2024 |  13:17 ⇒ 13:23 | Аутор: РТРС

Јешић: Градоначелник ненамјенски потрошио милионе марака

Одборник Народног фронта у Скупштини града Бањалука Дијана Јешић рекла је да је градоначелник Драшко Станивуковић у свом мандату трошио милионе марака а да до данас није поднесен извјештај о утрошку јавног новца, те навела да је негативан ревизорски извјештај који је упућен у надлежно Тужилаштво, потврда да су средства трошена ненамјенски и да је ријеч о кривичном дјелу.
Дијана Јешић - Фото: РТРС
Дијана ЈешићФото: РТРС

- Ревизија је утврдила да за отприлике 10 милиона из прошле године Град нема покриће, односно да је 10 милиона потрошено, а да није евидентирано у буџету. За ову годину не смијем ни да помислим колико ће милиона бити усмјерено са стране, јер их градоначелник троши као да сутра не постоји - поручила је Јешићева у саопштењу.

Каже да је градоначелник новац трошио само на оно за шта је сам говорио да му је мило и да је градио само оно што ће му донијети гласове, те додаје да је Бањалуци требао градоначелник који ће градом руководити домаћински, а не човјек кога су сарадници убиједили да је божанство и да може кршити законе.

- Можете имати најбоље намјере, можете имати најбоље пројекте, али када трошите новац грађана, онда морате да поштујете буџет, односно закон. Ако га не поштујете, онда сте у криминалу. А он то није радио. Сам је написао да њега овоземаљски закони не интересују, што је велики проблем - рекла је Јешићева.