latinica  ћирилица
03/10/2024 |  12:18 | Аутор: ТАНЈУГ

У Београду одржана промоција монографије "Дај, бабо, главу!"

Промоција монографије "Дај, бабо, главу!" ауторке Владиславе Војновић у издању Popbooks-а, одржана је синоћ у Дорћол Плацу, саопштили су организатори.
Књига (илустрација) -
Књига (илустрација)

Недавни излазак књиге о култном омнибусу "Како је пропао рокенрол" први пут је након ондашње премијере на једном мјесту окупио редитељску тројку која га је снимила прије 35 година.

О успоменама на свој дугометражни филмски деби говорили су: Зоран Пезо који је режирао причу "До извора два путића", режисер филма "Није све у љубави, има нешто и у лови" Владимир Славица, те Горан Гајић који је потписао трећи дио "Не шаљи ми писма".

Осим редитеља, о књизи су уз модерацију Небојше Кривокуће још говорили њена ауторка Владислава Војновић и уредник Предраг Буца Поповић.

У пуној великој сали Дорћол Плаца био је присутан и већи дио глумачке и ауторске екипе филма: Срђан Жика Тодоровић, Весна Тривалић, Аница Добра, Драган Бјелогрлић, Слободан Бода Нинковић, Срђан Гојковић Гиле, Биљана Максић, као и многи други.

Подсјетимо, монографија "Дај, бабо, главу!", објављена почетком септембра, говори о омнибусу "Како је пропао рокенрол" (1989), једном од домаћих филмова омиљеном и ван новоталасне генерације.

Уз око 250 фотографија и "из нафталина извађена" три оригинална сценарија, ова књига на 400 страна доноси више од 40 искрених, духовитих, дирљивих, а понекад и горких прича људи чији су таленат и ентузијазам направили ову култну филмску трилогију.

На тај начин читаоци могу за закораче иза кулиса једног од највољенијих домаћих филмова и открију тајне, анегдоте и фасцинантне детаље његовог рађања, снимања и живота послије уласка у биоскопе.