latinica  ћирилица
03/10/2024 |  11:44 ⇒ 11:46 | Аутор: ТАНЈУГ

Милатовић добио рок пет дана да одговори на пријаву да је кршио закон

Црногорска Агенција за спречавање корупције (АСК) обавестила је председника државе Јакова Милатовића да је против њега поднета пријава због сумње да је прекршио Закон о финансирању политичких субјеката и изборних кампања и да има рок пет дана да се о њој изјасни.
Јаков Милатовић (Фото: EPA-EFE/Denis Balibouse) -
Јаков Милатовић (Фото: EPA-EFE/Denis Balibouse)

- Агенцији за спрјечавање корупције је поднијета пријава у којој је наведено да сте као Предсједник Црне Горе, дана 24. септембра 2024.године говорили у току радног времена на прес конференцији Листе "За бољу Подгорицу-Јаков Милатовић", чиме је могуће дошло до кршења члана 44 став 4 Закона о финансирању политичких субјеката и изборних кампања", наводи се у документу упућеном Милатовићу у који је подгорички Дан имао увид.

Додаје се да је Милатовићу дат рок од пет дана од пријема овог документа да се изјасни о свим наводима.

Мрежа за афирмацију невладиног фактора (МАНС) је 25. септембра АСК-у поднио иницијативе за покретање поступка због сумње да је Предсједник Црне Горе прекршио Закон о финансирању политичких субјеката и изборних кампања јер је у току радног времена био ангажован на промоцији своје изборне листе, односно активно учествовао у предизборној кампањи.

МАНС је поднијела пријаву и због промотивног спота листе "За бољу Подгорицу – Јаков Милатовић" који је снимљен у кабинету Предсједника Црне Горе.