latinica  ћирилица
03/10/2024 |  11:26 ⇒ 12:05 | Аутор: РТРС

Дјела аутора Ненада Гугла промовисана у приједорској Градској читаоница

Дјела "Умро сам у петак", "Велелепота секунде" и "Живео сам хиљаду година", аутора Ненада Гугла, промовисана су у приједорској Градској читаоници.
Промоција дјела Ненада Гугла - Фото: РТРС
Промоција дјела Ненада ГуглаФото: РТРС

Ријеч је о савременим причама истакнутог књижевника и предавача.

Ненад Гугл, професор, књижевник и предавач, каже, свако вријеме тражи своје писце, музичаре, умјетнике и научнике, сматрајући да његови романи савремених прича могу да нађу своје мјесто данас.

- Романи, сва три су савремене приче, један од основних критеријума макар за мене то је био мој покушај да буду занимљиви. Значи да буду брзи али да не буду површни, него да буду и дубоки и то је та формула коју ја тражим - каже аутор романа, Ненад Гугл.

Ријеч је о популарном аутору из Србије кажу у приједорској читаоници.

- Просто један свестран човјек, вјерујући који се дубоко бави и хришћанством кроз своју књижевност, тако да велика нам је част што је први пут овдје - истакло је директорка Народне библиотеке "Ћирило и Методије" из Приједора, Гордана Вила.

Аутор истиче да предност даје читаоцу, а не књижевним критикама. Књиге су га, каже, одвеле у различите градове а захваљујући писаној ријечи упознао је многе занимљиве људе.