latinica  ћирилица
02/10/2024 |  22:28 | Аутор: РТРС

Додик: БиХ нема без Републике Српске (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да Босне и Херцеговине нема без Републике Српске, истичући да је веома задовољан постигнутим резултатима у Српској, јер зна у каквим су околностима реализовани и уз какве притиске.
Милорад Додик - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Милорад ДодикФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Знам какво је окружење у БиХ, у региону, да смо нежељени и да једино ко нас воли смо ми сами и наши пријатељи који су нам важни. Све остало је мотивисано да нас спријечи и омаловажи - рекао је Додик.

Додик је рекао да се, иако се Српска налази пред бројним притисцима, клеветама и омаловажавањима са стране, али и од политичара са нивоа БиХ, неће бавити њима у наредном периоду, већ искључиво Републиком Српском.

- Ево, министар спољних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић јуче је био у Берлину и тамо једино што говори јесте "Додик је ово, Додик је оно". То ме је довело до тога да ћу се сада искључиво бавити само Републиком Српском. Знате колико ме БиХ занима? А БиХ нема без Републике Српске - истакао је Додик у емисији Телеринг.

Додик је истакао да је Република Српска увијек спремна свима да помогне, те тако и Бошњацима у Српској, али и људима у Федерацији БиХ.

Он је рекао да, када је год било потребно да се ангажује Хеликоптерски сервис Републике Српске да се помогне неком човјеку у ФБиХ, без обзира ко је, он је увијек стајао на располагању.