latinica  ћирилица
02/10/2024 |  21:26 | Аутор: РТРС

Игокеа савладала Нантер на старту ФИБА Лиге

Кошаркаши Игокее м:тел на старту такмичења у ФИБА Лиги шампиона савладали су екипу Нантера резултатом 86:80.
Утакмица Игокеа - Нантер - Фото: РТРС
Утакмица Игокеа - НантерФото: РТРС

Игокеа је и даље без пораза у новој сезони.

Након двије побједе у регионалној АБА лиги, на ред је дошла ФИБА Лига шампиона у којој прошле сезоне нису уписали ниједан тријумф.

Први меч у новој сезони пред домаћом публиком и захтјеван противник Нантер, који је савладан 86:80. Утакмица тешка физичка са пуно контакта, лаганих поена готово да није ни било.

Ниједан тим није успио да направи осјетнију разлику, а највећа предносту, коју је неко од екипа имао је 68:59 у финишу треће четвртине за домаћина.

У финишу је одлучен побједник. Сакар Аним је погодио битне тројке, Брајс Џонс слободна бацања, а општи утисак је како је одбрана домаће екипе пресудила.

Брајс Џонс је са 18 поена предводио побједнике, Драган Милосављевић је убацио 15, Бориша Симанић 14, а Сакар Аним и Терел Картер су уписали по 12.

На другој страни у екипи Нантера, која је у првој четвртини остала без Рока Пркачина, који се повриједио, најефикаснији је био Френк Џексон, који је убацио 20 поена.

Игокеа наредни меч пред домаћим навијачима игра у суботу када у Лакташе у мечу трећег кола АБА лиге долази подгоричка Будућност.