latinica  ћирилица
02/10/2024 |  17:52 | Аутор: ТАНЈУГ

Петриња: Српски повратник пронађен мртав

У селу Грабовац Бански, код Петриње, у дворишту породичне куће, у недјељу, пронађено је тијело 66-годишњег мушкарца, а како преносе хрватски медији, ријеч је о српском повратнику Милану Пантелићу.
Хрватска полиција - Фото: РТРС
Хрватска полицијаФото: РТРС

Полицијска управа сисачко-мославачка саопштила је да је тијело превезено у Завод за судску медицину и криминалистику у Загребу и да је у току истрага.

Два дана касније, полиција је објавила да је обдукцијом тијела утврђено да је узрок смрти посљедица пада, али су на тијелу пронађене и друге повреде.

- Полицијски службеници у сарадњи са Жупанијским државним тужилаштвом у Сиску настављају криминалистичко истраживање и предузимају друге мјере на утврђивању свих околности овог догађаја - навела је ПУ сисачко-мословачке.

Портал хрватског недјељника Новости незванично сазнаје, да је ријеч о повратнику који је живио сам у породичној кући. Узгајао је стотинак оваца, а недавно је остварио и прву пензију. Породична кућа страдалог била је тешко оштећена у земљотресу 2020. године. Посљедње мјесеце живота је провео у обновљеној кући.

Одјељење за социјална и хуманитарна питања Српског народног вијећа је сарађивало са Пантелићем. Дониран му је стамбени контејнер, као привремени смјештај, у склопу велике хуманитарне акције "Банија је наша кућа".

У току редовног обиласка корисника, сарадник одјељења СНВ-а је посјетио Пантелића неколико дана прије трагичног догађаја.