latinica  ћирилица
02/10/2024 |  16:05 ⇒ 16:11 | Аутор: Агенције

Ђоковић о случају Синера: Систем не функционише, трпи тенис!

Новак Ђоковић ће наредних дана бити једна од звијезда Мастерса у Шангају.
Новак Ђоковић (фото: архива/EPA-EFE/RICHARD WAINWRIGHT AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT) -
Новак Ђоковић (фото: архива/EPA-EFE/RICHARD WAINWRIGHT AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT)

Четвороструки шампион овог турнира огласио се и о случају првог тенисера свијета Италијана Јаника Синера, који је у финалу Пекинга поражен од Карлоса Алкараса.

Познато је да се Свјетска антидопинг агенција (WАDА) жалила Суду за спортску арбитражу у Лозану затраживши суспензију Синера у трајању од једне до двије године.

Србина су пред старт турнира у Шангају питали шта мисли о најновијем развоју ситуације.

- Читав случај око Синера нe помаже тенису уопште. Синер је добио све три жалбе до сада, мора да му је јако тешко, како њему тако и његовом тиму и породици - каже Ђоковић.

- Надам се да ћемо се вратити тенису. Импресивно је шта Синер ради током овог процеса. Игра на веома високом нивоу, осваја слемове и већину мечева у којим игра. Ипак, ове околности нису позитивне за наш спорт, тако да се надам да ће све ово разријешити што је прије могуће. Шта год да се деси, на крају, желим само да се брзо разријеши. То је све што имам да кажем о томе - изјавио је Ђоковић.

Он је јасно поручио и да систем око утврђивања допинга није добар.

- Сасвим је очигледно да систем не ради добро. То схватају чак и људи који не прате пажљиво наш спорт. Има много недосљедности, у много тога су укључена руководећа тијела и случај не помаже нашем спорту - јасан је Ђоковић.