latinica  ћирилица
02/10/2024 |  15:57 ⇒ 16:06 | Аутор: РТРС

Шеранић у Дервенти: Реализовани бројни пројекти чиме је унапријеђена здравствена заштита

Захваљујући заједничком раду локалне заједнице и ресорног министарства у Дервенти су реализовани бројни пројекти чиме је унапријеђена здравствена заштита.
Министар Шеранић у Дервенти - Фото: РТРС
Министар Шеранић у ДервентиФото: РТРС

Потврђено је ово након састанка министра здравља и социјалне заштите Аленa Шеранић са градоначелником Милорадом Симићем.

Министар је након састанка присуствовао и званичном отварању Центра за промоцију здравља и превенцију болести у Дому здравља, након чега је посјетио и Центар за дјецу и омладину са сметњама у развоју “Будућност”.

- Превенција и промоција здравља која се огледа кроз многе превентивне прегледе. Ми имамо мултидисциплинарни тим, ми ћемо то развијати наравно. Ово је мала просторија, али одавде ће кретати сви пројекти - рекла је Биљана Ненадић, директорка Дома здравља Дервента.

Владан Поповић директор Центра за дјецу и омладину са сметњама у развоју истакао је да су захваљујући Министарству здравља у протекле три године у њихове објекте уложили 490.000 марака.

- Настављамо са радовима настављамо, реновираћемо јужно крило интерната и наш дневни боравак, процијењене вриједности радова су око 450.000 марака - додао је Поповић.

      View this post on Instagram

A post shared by Град Дервента - Grad Derventa - zvanična stranica (@gradska_uprava_derventa)

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић је рекао да је на састанку било ријечи о пилот-пројекту који спроводи Центар за дјецу и омладину са сметњама у развоју "Будућност" на основу кога би се редефинисали закони о дјечијој и социјалној заштити у смислу праведније расподјеле средстава за одређена права.

Градоначелник Дервенте Милорад Симић рекао је да је са ресорним министром разговарао о свакодневним темама и да је циљ да грађани добију најбољу услугу.

- Драго ми је да смо се сагласили да је Дервента препознала ову причу, јер овдје функционише, осим јавних установа, и завод о којем бригу води држава, а укључује се и локална заједница - рекао је Симић.