latinica  ћирилица
02/10/2024 |  15:22 ⇒ 15:45 | Аутор: РТРС

Нови европски испит: Храбро на Панатинаикос

"Црвено плави" спремни за повратак на европску сцену. У четвртак на Градском стадиону (21.00 час) Борац очекује велики окршај са Панатинаикосом.
Фудбалски клуб Борац (Фото: ФК Борац) -
Фудбалски клуб Борац (Фото: ФК Борац)

Екипа је спремна за предстојећи изазов и са пуно оптимизма дочекује новог, европског, ривала.

- Тражићемо своју шансу у сутрашњој утакмици. Утакмица против клуба који је двадесет пута био првак Грчке и исто толико освајач Купа даје нам за право да уживамо. Не желимо да станемо на овоме до сада, већ да направимо још једно изненађење, а прије свега да се одупремо Панатинаикосу и покажемо да можемо да се носимо са још једним грчким великаном. Са ПАОК-ом смо били равноправни у обје утакмице и то желимо да искористимо и у припреми ове утакмице. У добром смо амбијенту, не морамо ништа, али желимо да уживамо у овој утакмици - поручио је Младен Жижовић, шеф нашег стручног штаба који пред новинарима говорио и о екипи Панатинаикоса.

      View this post on Instagram

A post shared by ФК Борац Бањалука (@fkboracbanjaluka_)

Истакао је да је Панатинаикос је показао свој квалитет у досадашњем току квалификација.

- Али, ми смо заслужили својим наступима да играмо са њима. Они су пројектовани да и прошле сезоне буду прваци, али у томе нису успјели. Екипа која вриједи више од 100 милиона евра сигурно је фаворит у овом мечу, то је евидентно и јасно. Позивам навијаче да нам помогну. Клуб се воли и кад губи и кад побјеђује, и кад је лоше и кад је лијепо вријеме. Ови момци су заслужили подршку - рекао је Жижовић.

Играчи, редом, са нестрпљењем дочекују утакмицу. Жељни су, кажу, да још једном покажу свој квалитет на европској сцени.

- Очекујем пун стадион, нема ништа љепше од тога. Ми као Борац у свакој утакмици идемо на побједу и тако ће бити и сутра, без обзира што нам је противник Панатинаикос - категоричан је Савић-

Главни судија на овом мечу биће Елчин Мазијев из Азербејџана, помоћни арбитри су му Елшад Абдулајев и Парвин Талибов, док је четврти судија Фарид Хаџијев, такође из Азербејџана.