latinica  ћирилица
02/10/2024 |  14:42 ⇒ 14:56 | Аутор: РТРС

Осумњичени саслушан због неовлаштене производње дроге; Коначну одлуку о притвору доноси суд (ВИДЕО)

Лице М.С из Бањалуке саслушано је данас у Окружном јавном тужилаштву Бањалука због сумње да је починио кривично дјело неовлаштена производња и промет дрога.
Спровођење - Фото: РТРС
СпровођењеФото: РТРС

Поступајући тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука након испитивања осумњиченог лица М.С. из Бањалуке, упутио је данас приједлог за одређивање мјере притвора Основном суду у Бањалуци, због постојања основане сумње да починио кривично дјело неовлаштена производња и промет опојних дрога.

- Осумњичено лице је дана 30. септтембра 2024. године, у Бањалуци, у пртљажнику путничког возила, неовлаштено ради продаје држао 5,5 кг зељасте материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану - саопштено је из Окружног тужилаштва.

Тужилац је ставио приједлог за одређивање мјере притвора због постојања опасности од бјекства осумњиченог, због постојања нарочитих околности које указују да ће осумњичени ометати кривични поступак утицајем на свједоке, те због постојања нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће осумњичени поновити кривично дјело.

О приједлогу за одређивање мјере притвора одлучиће судија за претходни поступак Основног суда у Бањалуци.