latinica  ћирилица
02/10/2024 |  14:41 ⇒ 15:46 | Аутор: РТРС

СИПА на терену након дојаве о постављеним експлозивним направама на подручју Кантона Сарајево

Полицијски службеници Агенције за истраге и заштиту поступају по захтјеву Тужилаштва БиХ који се односи на провјере навода из дојава о постављењу експлозивних направа у неким од објеката на подручју Кантона Сарајево.
СИПА - Фото: илустрација
СИПАФото: илустрација

- Како је јавност раније упозната полицијски службеници ове Агенције су по налогу Тужилаштва БиХ у претходном периоду проводили мјере и радње из своје надлежности, почев од провјере навода из дојаве о постављеној бомби на Аеродрому Сарајево, тржним центрима и школама на подручју Кантона Сарајево и Предсједништву БиХ - наводе из СИПА-е.

Посљедњи случај односи се на дојаву о постављеној бомби у просторијама Оружаних снага БиХ. Након запримљене дојаве Агенција је обавијестила полицијска тијела у БиХ, Оружане снаге, Обавјештајно сигурносну агенцију, НАТО, ФБИ и Еуропол.

С тим у вези полицијски службеници ове Агенције по налогу Тужилаштва БиХ проводе активности на терену које се односе на увиђаје и друге активности везане за откривање ИП адресе пошиљаоца. Након окончања рада на терену и достављања расположивих сазнања о даљим мјерама ће се одредити Тужилаштво БиХ - додају из СИПА-е.