latinica  ћирилица
02/10/2024 |  14:36 ⇒ 14:39 | Аутор: РТРС

Данијел Деј Луис се након седам година враћа глуми (ФОТО)

Филмска легенда и вишеструки добитник Оскара сер Данијел Деј Луис враћа се глуми након што је отишао у пензију 2017. године, како би глумио у дебитантском играном филму свог сина, пише британски Гардијан.
Данијел Деј Луис (Фото: EPA/PAUL BUCK) -
Данијел Деј Луис (Фото: EPA/PAUL BUCK)

Глумац је нагло и, рекло би се, драматично престао да се бави глумом након што се појавио у својој посљедњој улози у филму ""Phantom Thread" - за коју је добио своју шесту номинацију за Оскара за најбољег глумца.

Он ће глумити у новом филму "Анемоне" којои режира његов син Ронан (26). Он је заједно са татом написао сценарио, за који се каже да испитује породичне везе између очева, синова и браће.

Оскаровац (67) је усликан док се вози мотоциклом улицама Манчестера у Енглеској, а иза њега је био глумац Шон Бин.

За сцену, снимљену за нови филм Деј Луис је био обучен у маслинастозелену бомбер јакну, црне панталоне, смеђе чизме и носио је црне рукавице.

Шон Бин, Саманта Мортон, Семјуел Ботомли и Сафија Оукли-Грин су такође у глумачкој постави, а сер Данијел је виђен на сету у Великој Британији са Бином у уторак.

- Јако смо узбуђени што ћемо партнерство са бриљантним визуелним умјетником Ронаном Деј Луисом на његовом првом дугометражном филму заједно са Данијелом Деј Луисом као његовим креативним сарадником - рекао је предсједник Focus Features Питер Кујавски у изјави.

Данијел Деј Луис сматра се једним од најбољих глумачких талената своје генерације и остаје једини мушки глумац који је освојио три Оскара за најбољег глумца: за "My Left Foot" 1990, "There Will Be Blood" 2008, и "Lincoln" 2013. године.