latinica  ћирилица
02/10/2024 |  14:12 ⇒ 14:50 | Аутор: СРНА

Гогановић: Грађани да остану мирни, не постоји потврда да је угрожена безбједносна ситуација

Замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић потврдио је да се предузимају оперативне мјере за заштиту због навода о одређеним пријетњама безбједности, али да грађани треба да остану смирени јер не постоји потврда да је угрожена безбједносна ситуација у БиХ.
Оружане снаге БиХ - Фото: РТРС
Оружане снаге БиХФото: РТРС

Он је рекао Срни да су се појавиле пријетње и да надлежне институције спроводе истрагу, али није желио то коментарисати до завршетка истраге и званичног саопштења безбједносних и полицијских агенција.

- Министарство одбране и Заједнички штаб Оружаних снага из мјера предострожности предузимају оперативне мјере за заштиту персонала, објеката и материјалних средстава. Грађани требају остати смирени. Не постоји званична потврда да је угрожена безбједносна ситуација у БиХ - поручио је Гогановић.

Срна незванично сазнаје да је Тужилаштву БиХ стигао мејл, након чега је Сипа обавијестила Министарство одбране и полицијске агенције, те да је појачана стража у објектима гдје се налазе магацини муниције.

Сипа интензивно ради на проналаску ИП адресе особе која је упутила пријетњу да се у војним објектима Оружаних снага БиХ налазе експлозивне направе, потврдила је Срни портпарол Сипе Јелена Миовчић.

- Имамо информацију да су због пријетећих дојава војним објектима Оружане снаге БиХ подигле степен безбједности, а о овоме су обавијештене и полицијске агенције, Обавјештајно-безбједносна агенција БиХ, НАТО штаб у БиХ, Европол - рекла је Миовчићева.