latinica  ћирилица
02/10/2024 |  13:28 ⇒ 13:32 | Аутор: РТРС

Приједор добија центар за високошколско образовање

Градоначелник Приједора Слободан Јавор разговарао је данас са министром рада и борачко-инвалидске заштите, Данијелом Егићем и министром за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво, Жељком Будимиром.
Будимир и Егић са Јавором - Фото: Уступљена фотографија
Будимир и Егић са ЈаворомФото: Уступљена фотографија

- Са поносом могу да потврдим да смо договорили да ће Приједор добити центар за високошколско образовање који ће бити заједничка инвестиција града и Владе Републике Српске - навео је Јавор након састанка.

Овај центар ће бити изграђен у насељу Пећани, објединиће Рударски факултет, Високу медицинску школу, а имаће и капацитете за смјештај и исхрану студената.

- Циљ Града је да у тај центар доведемо још неки огранак Универзитета у Бањалуци, да Приједор постане универзитетски град - истакао је Јавор.

Опредјељење Града да улаже у младе, у образовање, у развој је оно што на дугорочном плану ради за добробит локалне заједнице, друштва и останка становништва свој на своме.

- Захваљујем се министру Жељку Будимиру на разумијевању и подршци коју нам пружа. Град Приједор је ту да што прије реализујује све кораке које су у обавези Града, а у циљу што ранијег почетка изградње центра за високошколско образовање. Такође велико хвала и министру Данијелу Егићу који је укључен у овиу иницијативу од почетка - навео је Јавор.