latinica  ћирилица
02/10/2024 |  13:21 ⇒ 13:46 | Аутор: РТРС

Продановић: Оптужбе које су изнесене на мој рачун потпуно неосноване

Актуелни начелник општине Братунац и кандидат СНСД-а за нови начелнички мандат Лазар Продановић реаговао је на оптужбе труднице из овог града Мирјане Симић, да је "добила отказ јер не подржава његову политику".
Лазар Продановић - Фото: РТРС
Лазар ПродановићФото: РТРС

Изјаву Лазара Продановића преносимо у цијелости:

У медијима се ових дана појавио текст у којем Мирјана Симић, трудница из Братунца тврди да је добила отказ у канцеларији Геодетске управе у Братунцу, јер, како каже, не подржава политику Лазара Продановића, актуелног начелника општине и кандидата СНСД-а за нови начелнички мандат.

Имајући у виду да се моје име директно доводи у везу са оваквим натписима, постоји потреба да се тим поводом обратим јавности и демантујем оптужбе.

Трудницу Мирјану Симић не познајем нити сам тражио њену политичку подршку.

Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове је као што сам назив каже републички орган и начелник општине као носилац власти у јединици локалне самоуправе нема утицаја на запошљавање и отпуштање у тој институцији.

Од наведеног органа, захтјевом за приступ информацијама затражио сам податак због чега је именована добила отказ. Обавјештен сам да је Управна инспекција Министарства управе и локалне самоуправе Српске наложила директору Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове Српске, да отклони неправилности и донесе рјешење о укидању рјешења о распореду Симић Мирјане на одређено вријеме. То значи да је именована била незаконито запослена у овој институцији и да је директор РУГИПП поступао по налогу инспекције када је истој утврдио престанак радног односа.

Најзад, сматрам да Симић Мирјана овим чином није оштећена, будући да је, према информацијама којима располажем промптно примљена у радни однос на неодређено вријеме у Поштама Српске.

Показало се да су оптужбе које су изнесене на мој рачун потпуно неосноване и креиране од стране високих функционера Уједињене Српске као вид њихове политичке борбе против мене.